Een video gebruiken op je website is niet moeilijk als je gebruik maakt van de plugin Allvideos van JoomlaWorks.

Een simpel stukje code in je tekst plaatsen en klaar is kees, maar welke code moet je nu gebruiken?

Het verschil is of je de video op je server hebt staan, of dat je hem van bijvoorbeeld YouTube haalt.

Even voor de duidelijkheid, ik gebruik in deze tutorial de [] tekens omdat er anders een video komt te staan in plaats van de code. Deze moet je vervangen voor {}
De code voor een YouTube video is [youtube]videocodevanyoutube[/youtube], waar de videocodevanyoutube de code van YouTube is die aan een video gegeven wordt.

0
0
0
s2smodern

Om een webshop te maken binnen Joomla, zijn er diverse componenten te downloaden. Virtuemart is één van de bekendste.
Alleen heb ik al diverse malen met Virtuemart geprobeerd een webshop te maken, maar ondanks dat deze gratis te downloaden is, blijf je toch steeds aanvullingen nodig hebben die je moet kopen.

Ik ben daarom ooit eens gaan zoeken naar een simpele webshop, waarbij je niet direct hoeft te betalen voor de functies die je wél nodig hebt.
Daar hoefde ik niet lang voor te zoeken, want Hikashop is simpel in het gebruik én heeft in de gratis versie alles wat je nodig hebt om een simpele webshop te bouwen.
Maar mocht je toch nog extra functies nodig hebben kun je ook een Essential of een Business versie kopen.

0
0
0
s2smodern

Soms is het best lastig om de wensen van een klant om te zetten in een template. Daarom kan een template maken voor een ander best moeilijk zijn.

Wat wil de klant nu precies, en hoe vertaal je dat in een template.

Voor mij is er maar één mogelijkheid om dit te doen, en dat is d.m.v. voorbeeld websites.
Vaak hebben klanten best wel een idee van wat ze mooi vinden doordat ze dit op andere websites hebben gezien.

Meestal is het een combinatie van websites, en een enkele keer is het één website die ze mooi vinden.

0
0
0
s2smodern

Bij het ontwerpen van een logo, zou de eerste vraag altijd moeten zijn: "Gebruiken we een afbeelding of tekst of beide?".

Dit is geen gemakkelijke vraag, gezien er zoveel logo's al bestaan. Hoe ontwerp je dan een goed logo?

Ik heb voor Joomlaholic.nl gekozen voor alleen de naam. Meer omdat ik niet zo goed ben in het ontwerpen van een logo.
En alleen de naam kan ook al voldoende zijn. Kijk maar naar Google. Die hebben dat ook heel slim aangepakt. Het is een simpele logo, maar iedereen kent het.

0
0
0
s2smodern

Als je een CMS als Joomla! gebruikt, ontkom je er eigenlijk niet aan. Het gebruiken van extensies zoals componenten, modules en plugins.

Maar is het wel zo verstandig om extensies te gebruiken?

In mijn ervaring met Joomla!, kunnen sommige extensies nogal wat van je snelheid naar beneden halen. Zeker als het gaat om extensies om foto's op de website te laten zien zoals een fotogalerij.

0
0
0
s2smodern

Regelmatig ben ik op zoek naar inspiratie voor het maken van een webdesign. Maar waar zoek je nou inspiratie, en hoe zet je die inspiratie om naar een mooi webdesign? Tja, dat vraag ik mijzelf ook iedere keer weer af en toch gebeurd het vaak vanzelf.

Dagelijks leven

Inspiratie haal ik vaak uit mijn dagelijks leven. Het zijn vaak de kleine dingen waar ik inspiratie in vind. Bijvoorbeeld als mijn zoontje weer eens iets heeft getekend, of als ik aan het wandelen ben. Dat zijn vaak de momenten dat ik inspiratie op doe en het in mijn hoofd alweer omzet naar een webdesign.

0
0
0
s2smodern