De algemene instellingen van Joomla! kun je maar beter niet wijzigen, tenzij je er verstand van hebt.
Tóch zijn sommige instellingen wel handig om te wijzigen, zoals bijvoorbeeld de tijdzone.

Daarom neem ik een aantal instellingen met je door.

Website:

Stel: Je hebt Joomla geïnstalleerd, maar bij het installeren heb je een typefout gemaakt in de naam. Nou dit kun je op het tabblad Website van de Algemene instellingen gemakkelijk wijzigen.

Het eerste wat ik doe bij een nieuwe Joomla installatie, is de tekstverwerker JCE installeren. Maar om nou voor iedere gebruiker dit apart in te stellen, dat is natuurlijk veel te lastig.
Daarom kun je op het tabblad Website de standaard editor wijzigen, naar bijvoorbeeld JCE.

Wat ook belangrijk is, is om de metabeschrijving én de trefwoorden voor je website in te vullen. Je wilt natuurlijk wél dat Google de juiste informatie laat zien!

Syteem:

Op het tabblad systeem kun je maar beter niet te veel wijzigen (tenzij je weet waar je mee bezig bent). Maar één van de dingen die ik vaak wijzig is de sessie levensduur.

Dus je bent lekker aan het werken in Joomla, wilt ondertussen even naar het toilet en wat te snacken pakken. Kom je terug, ben je uitgelogd. Hoe irritant is dat?
Daarom kun je bij sessie levensduur de tijd verlengen dat je automatisch wordt uitgelogd. Ik zet hem vaak naar 60 minuten als ik er in aan het werk bent. Als ik klaar ben zet ik hem terug naar 15 minuten.

sessie

Server:

Op het tabblad server kun je o.a. invullen of je een SSL geforceerd wilt gebruiken. Joomlaholic.nl maakt gebruik van een ssl certificaat (dit kun je zien door de https i.p.v. http in de adresbalk.
Om dit voor je Joomla website in te stellen kun je dit op het tabblad Server inregelen.

Zoals gezegd in de intro wijzig ik vaak de tijdzone. Zoals jullie wellicht weten maak ik gebruik van K2, en de functie om een bericht later te publiceren. Maar ja, als dan de servertijd niet overeenkomt met de tijd die op jouw horloge staat, dan wordt dit lastig.
Op het tabblad Server kun je daarom de tijdzone van Joomla wijzigen.

Wat ook nog wel eens wijzigd zijn e-mailinstellingen. Standaard laat ik dit altijd door PHP mail regelen. Maar als je liever Gmail of zo gebruikt om je mail mee te versturen, kun je dat hier inregelen.

Ik zou zeggen, kijk goed uit met wát je wijzigd. Maar doe het vooral als je dit nodig hebt.

Zijn er standaard wijzigingen die jullie binnen de algemene instellingen doen van Joomla, zoals ik bijvoorbeeld met de editor?