De kracht van een Content Management System (CMS) is dat je op een makkelijke manier content (inhoud) op je website kan zetten.

De content die je plaatst is te maken in een editor zoals JCE, of in de standaard editor van Joomla! en je kunt het met één klik op de knop in je website zetten.

Ondanks dat het zo simpel is, zijn er toch nog een hoop mensen die het niet aandurven om zelf content op hun website te plaatsen. Om te laten zien dat het echt niet moeilijk is, hier een tutorial over hoe je een artikel maakt.

Waar vind ik het?

menulinks

Om een artikel te maken kun je via het menu boven bij Inhoud - Artikelen en dan Nieuw artikel kiezen. Maar als je in het controlepaneel zit kun je ook links op Nieuw artikel klikken.

Vervolgens kom je in dit scherm:

artikel

Heel wat informatie kun je er in kwijt, hier even de belangrijkste dingen die je moet in vullen.

Allereerst natuurlijk een pakkende titel voor je artikel. Zonder titel kun je het artikel niet opslaan.
Wat verder belangrijk is om in te vullen is de categorie waarin je het artikel wilt plaatsen. Dit hoef je niet in te vullen, maar als je (net als ik) werkt met verschillende menu-items, en heel veel content dan is het werken met categorieën wel erg makkelijk.

En natuurlijk de tekst. Zonder tekst zie je zeker niets op je website.

Metadata

Wat verder nog belangrijk is om in te vullen is de metadata. Het is niet verplicht, maar als je wilt dat Google jouw pagina's goed laat zien, is het wel belangrijk.

artikel1

Dit doe je in het tweede tabblad "Publicatie". Vul de Metabeschrijving én de Meta trefwoorden in waar jouw artikel over gaat én een aantal trefwoorden.

Wat op dit tabblad ook handig is, daar kun je de datum van publicatie wijzigen.
Ik gebruik dit veel, zodat ik van te voren al artikelen kan schrijven en ze tóch op de datum en het tijdstip wanneer ik het wil op de website komen te staan.

Dit zijn  eigenlijk de einge dingen die je in moet vullen bij het maken van een artikel.
Speel rustig nog wat met andere veldjes. En kijk nog even op andere tabbladen.

Klik vervolgens op Opslaan.

Het resultaat

Als je nu naar jouw website gaat (voorkant) dan zie je direct resultaat.

artikelvoorbeeld

 

Zijn er velden die jullie altijd standaard invullen, die ik niet genoemd heb?