Wat is webhosting?

Met webhosting huur je een stukje ruimte op een server die in een datacenter staat. Deze server is altijd verbonden met internet, en staat altijd aan. Op de webhosting plaats je de bestanden die samen jouw website of applicatie vormen en zichtbaar zijn op internet.

Webhosting wordt ook wel website hosting, web hosting of hosting genoemd.

 

 

Wanneer heb ik webhosting nodig?

Je hebt webhosting nodig wanneer je een website of webshop wilt. Met webhosting zorg je ervoor dat je website altijd blijft werken en zichtbaar is voor je websitebezoekers. Ook e-mailen kun je met een hostingpakket, omdat deze altijd standaard is inbegrepen in je hosting pakket. Jouw e-mails worden dan opgeslagen in jouw hosting pakket. Om e-mails te kunnen versturen, heb je ook een domeinnaam nodig.

 

 

Welk pakket moet ik kiezen?

In een keuze te maken tussen de pakketten kun je jezelf een aantal zaken afvragen:

  • Hoeveel ruimte heb ik nodig?
  • Hoeveel e-mailadressen wil ik gaan gebruiken?
  • Hoeveel bezoekers verwacht ik op mijn website?

Wij raden onze klanten altijd aan om te starten met ons Basis pakket. Tussentijds verhogen kan altijd en in veel gevallen is het Basis pakket voldoende. Maar wil je toch gebruik maken van meer e-mailadressen, heb je meer ruimte nodig? Begin dan met ons Standaard pakket. Deze is voor veel van onze klanten meer dan voldoende.

 

 

Webhosting van OHSN

Wanneer je een hosting pakket afneemt bij OHSN, hoef je geen verstand te hebben van servers. Wij regelen alles, en monitoren of er geen storingen plaats vinden. Wij zorgen er ook voor dat de servers veilig en bereikbaar blijven.