Websitemaker: Hoe voeg ik een galerij toe aan de website?

In een andere handleiding is te lezen hoe je een afbeelding kunt toevoegen aan de website (Hoe voeg ik afbeeldingen toe aan de website?). Maar wat als je nu meer afbeeldingen wilt laten zien? Dat kan je mooi doen in een afbeeldingen galerij. Volg de onderstaande stappen om een galerij toe te voegen aan je website.

Stap 1

Sleep het galerij icoon naar een plek op de pagina waar je de galerij wilt hebben.

Gallerij

Stap 2

Kies afbeeldingen uit de bibliotheek van de website maker of kies er voor om zelf afbeeldingen te uploaden via "Upload een nieuwe afbeelding". Zodra je de foto's naar wens hebt kun je op "Toepassen" klikken om het te bevestigen.

Nieuwe afbeelding

Stap 3

Klik op het potloodje en bij “Wijzig type” kiest je voor “Diavoorstelling”.

Wijzig type

Stap 4

Klik weer op het potloodje en kies nu voor “Eigenschappen”.

Eigenschappen

Stap 5

In het tabblad “Algemeen” kun je de achtergrondkleur kiezen (kies voor de optie “Transparant” wanneer je geen achtergond wilt), de eigenschappen van de rand instellen en de tijdsinterval tussen de afbeeldingen ingeven.

Diavoorstelling

Ga vervolgens naar het tabblad “Opties”, hier kun je instellen dat de galerij alleen op deze pagina vertoond wordt of op meerdere pagina’s. Vul de andere opties zoals “Grootte” en “Positie” niet in, dit doen we later. Klik nu op “Toepassen”.

Optie

Stap 6

Pas nu de grootte van de galerij aan door in de rechterbenedenhoek te slepen tot de gewenste grootte verkregen is. Zet vervolgens de galerij op zijn definitieve positie door op de linkerbovenhoek de galerij te verplaatsen.

Grote