Websitemaker: Hoe voeg ik tekst toe aan de website?

Als je wat wilt kunnen vertellen met je website dan is het natuurlijk van belang dat er tekst aanwezig is. Volg de komende stappen om eenvoudig teksten toe te kunnen voegen. Wil je gebruik maken van de website maker via OHSN? Dan heb je een geschikt hosting pakket nodig!

Stap 1

Klik op het tekst icoontje en sleep dit naar de pagina waar je de tekst wilt plaatsen.

Tekst

Stap 2

Dubbelklik op het potloodje en klik op de twee driehoekjes naar rechts. Type de tekst welke je wilt gebruiken, high light deze en kies in het linkervak het type van tekst dat je wilt maken. Je kunt kiezen uit een hoofdtitel “H1-Heading1” (slechts 1 H1 per pagina gebruiken!), een subtitel “Heading2-H2” en “Heading3-H3” (deze mag je meerdere keren gebruiken) of gewone tekst.

H1 heading

Stap 3

Om de kleur van de tekst aan te passen, klik je op het icoon voor het wijzigen van de kleur. Wijzig de kleur in het vierkant of voeg een kleurcode toe, klik nu op “Toepassen”.

toepassen

Kleur

Stap 4

Klik op de stijlen, scroll helemaal naar onder en kies voor "Bewerk Stijlen".

Stijl

Stap 5

In het volgende vak gaan we de stijlen van de tekst aanpassen. Klik links op het type tekst dat je wilt aanpassen en klik hierna onder “Lettertype”, kies een lettertype uit de lijst. Hierna kun je de grootte van het lettertype wijzigen. Nadat het aangepast is naar wens, dien je op "Toepassen" te klikken om het op te slaan.

Letter style