Migratie van Joomla

 

Heeft u een sterk verouderde website, en wilt u deze graag laten omzetten naar de nieuwste versie?
Ook hier hebben wij een oplossing voor. Wij migreren Joomla websites van oudere versies naar de aller nieuwste.

Wanneer u bezorgd bent over de veiligheid van uw website omdat u een verouderde versie van Joomla gebruikt, moet deze worden gemigreerd.Wij kunnen voor u de volledige migratie uitvoeren. Tijdens de upgrade (migratie) werken wij volledig op een test locatie, zodat uw website blijft werken en maar kort offline hoeft te zijn.

Verschil tussen update en upgrade

Update:

Een update van Joomla is bijvoorbeeld van versie 3.9.19 naar versie 3.9.20. Dit zijn voornamelijk kleine wijzigingen in de beveiliging en bugfixes. Een Joomla update past alleen de bestanden aan en niet de database structuur en inhoud.

Upgrade (migratie):

Een upgrade of migratie naar de nieuwste Joomla versie vanuit een eerdere versie, bijvoorbeeld van versie 1.0 naar versie 3.9.20, is veel ingrijpender. Hierin wordt vaak de structuur aangepast, waardoor veel functies van de oude website niet meer werken. Zo kunt u denken dat de template van de oude website niet zal werken in de nieuwe versie. Dit geldt vaak ook voor verouderde extensies.

 

Migratie van Joomla 1.0 of Joomla 1.5 naar Joomla 3.10.x

Indien u website nog draait op Joomla 1.0 voeren wij deze volledig met de hand uit. Dit houdt in dat wij beginnen met een schone installatie die wij volledig opnieuw opbouwen aan de hand van uw verouderde website.

Migratie vanaf Joomla 1.6 naar Joomla 3.10.x

Dit is de minst ingrijpende migratie. Over het algemeen kan de migratie in Joomla zelf plaats vinden. Wél moeten wij alle extensies bijwerken en eventueel moet de template bijgewerkt of vervangen worden zodat deze ook goed functioneren in de nieuwe versie. 

Migratie vanaf Joomla 3.10.x naar Joomla 4.2.x

Indien uw website nog draait op Joomla 3.10.x dan zult u de melding gezien hebben dat Joomla 3.x end-of-life is op 17 augustus 2023. Dit betekend dat er géén ondersteuning meer zal zijn vanuit het Joomla! team, en er géén updates meer zullen komen. Dit houd ook in dat er géén beveiligingsupdates meer gedaan kunnen worden, waardoor uw website onveilig word.

De kosten

De kosten van een migratie hangt volledig af van uw huidige Joomla versie, de grootte van uw website en extensies die geïnstalleerd zijn. Ook kan het zijn dat u deze migratie direct wilt gebruiken om wijzigingen in uw website door te voeren.

Offerte aanvragen

Vraag een offerte bij ons aan, vermeld hierbij het internetadres van uw website, uw huidige Joomla versie en welke extensies u heeft of eventueel wilt gebruiken.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.