Een subdomein is een langere variant van een domeinnaam. Je kan het zien als een onderdeel van een bestaande domeinnaam. Een voorbeeld van een subdomeinnaam is bijvoorbeeld "support.ohsn.nl". Dit is dus een subdomein van het domein ohsn.nl.

Over het algemeen wordt een subdomein vaak gebruikt als ontwikkelomgeving, zoals dev.ohsn.nl. Daarnaast wordt het ook gebruikt voor het hosten van een gescheiden onderdeel van je website, bijvoorbeeld ons klantenpaneel.

Is het altijd mogelijk een subdomein aan te maken?

Ja, geen enkel probleem. Afhankelijk van jouw hosting pakket kun je het aantal subdomeinen aanmaken. Via jouw Direct Admin paneel bij het kopje "Subdomain Management" kun jij, de subdomeinen aanmaken.

Het aanmaken van een subdomein kan direct, realtime. Het kan echter wel vanwege de wijziging in de DNS 2 tot maximaal 4 uur duren voordat jouw subdomein ook daadwerkelijk in jouw internet browser werkt.

Hoe maak ik een subdomein aan?

Je logt in op jouw Direct Admin paneel, welke je van ons bij aankoop van je hosting pakket per email hebt ontvangen. Hier klik je op het kopje "Subdomain Management".

subdomainmanagement

 

Hier kun je vervolgens jouw gewenste subdomein aanmaken bij "Add sub-domain". Vervolgens klik je op "create" waarna jouw eigen subdomein aangemaakt is. Er komt nu ook een mapje op de FTP, die de naam heeft van jouw subdomein. Hier kun jij jouw website bestanden uploaden waarna deze via het internet zichtbaar zullen zijn.

subdomains

 

Wil je weten hoeveel subdomeinen jij kunt aanmaken met jouw webhosting pakket? Bekijk dan onze webhosting pagina!